Skip to main content
Möt en äkta Fiorelli

Signor Pietro

Redan på 40-talet började Signor Pietro att cykla till den lokala fiskmarknaden vid hamnen i Ascoli Piceno för att  sälja dagsfångsten av fisk och skaldjur. Efter några år ersattes cykeln av en bil, en Ford Capri som flitigt användes för att besöka de största marknaderna uppe i norra Italien. Huruvida bilen var särskilt praktisk för ändamålet låter vi vara osagt…

Idag, drygt ett halvt sekel senare ligger Pietros företag kvar i staden där allt en gång började, nära hamnen i San Benedetto del Tronto. Tillverkningen har skalats upp men traditionerna och kunskapen har följt med. Den nuvarande produktionsanläggningen är över 9500 kvm stor och förädlar noga utvalda fisk-och skaldjursprodukter för export världen över.

Möt en äkta Fiorelli

La Famiglia Monte

I över tre decennier har familjen Monte tillverkat förstklassiga italienska pastasåser och pesto i norra delarna av Italien.

Grundaren, Francesco började tidigt sin karriär inom familjens dåvarande pastaproduktion. Efter att han arbetat flera år med pastatillverkning, kände han att det var något som saknades. Med sin erfarenhet inom livsmedelsproduktion, passion för italiensk matkultur och lokala specialiteter bestämde han sig för att bygga upp sin egen fabrik för att tillverka klassiska pastasåser och pesto. Idén var enkel; att producera de bästa pastasåserna på marknaden av omsorgsfullt utvalda råvaror som sedan förädlas med hjälp av modern teknik i kombination med gediget hantverkskunnande. Råvarorna som används är ofta odlade och producerade lokalt och recepten är baserade på familjerecept som har förts vidare i generationer. Resultatet är de högkvalitativa och välsmakande produkter som idag förgyller måltider världen över.

Idag drivs familjeföretaget av nästa generation, närmare bestämt av Francescos son Davide som för den stolta traditionen och de fantastiska smakerna vidare.