Skip to main content
Möt en äkta Fiorelli

Signor Pietro

Redan på 40-talet började Signor Pietro att cykla till den lokala fiskmarknaden vid hamnen i Ascoli Piceno för att  sälja dagsfångsten av fisk och skaldjur. Efter några år ersattes cykeln av en bil, en Ford Capri som flitigt användes för att besöka de största marknaderna uppe i norra Italien. Huruvida bilen var särskilt praktisk för ändamålet låter vi vara osagt…

Idag, drygt ett halvt sekel senare ligger Pietros företag kvar i staden där allt en gång började, nära hamnen i San Benedetto del Tronto. Tillverkningen har skalats upp men traditionerna och kunskapen har följt med. Den nuvarande produktionsanläggningen är över 9500 kvm stor och förädlar noga utvalda fisk-och skaldjursprodukter för export världen över.

Möt en äkta Fiorelli

La Famiglia Monte

I över tre decennier har familjen Monte tillverkat förstklassiga italienska pastasåser och pesto i norra delarna av Italien.

Grundaren, Francesco började tidigt sin karriär inom familjens dåvarande pastaproduktion. Efter att han arbetat flera år med pastatillverkning, kände han att det var något som saknades. Med sin erfarenhet inom livsmedelsproduktion, passion för italiensk matkultur och lokala specialiteter bestämde han sig för att bygga upp sin egen fabrik för att tillverka klassiska pastasåser och pesto. Idén var enkel; att producera de bästa pastasåserna på marknaden av omsorgsfullt utvalda råvaror som sedan förädlas med hjälp av modern teknik i kombination med gediget hantverkskunnande. Råvarorna som används är ofta odlade och producerade lokalt och recepten är baserade på familjerecept som har förts vidare i generationer. Resultatet är de högkvalitativa och välsmakande produkter som idag förgyller måltider världen över.

Idag drivs familjeföretaget av nästa generation, närmare bestämt av Francescos son Davide som för den stolta traditionen och de fantastiska smakerna vidare.

Möt en äkta Fiorelli

Signor Nivio

Redan som 16-åring bestämde sig Edoardo för att lämna Italien och söka lyckan utomlands. Efter otaliga möten med andra emigrerade italienare som delade hans kärlek till det italienska köket bestämde sig Edoardo i slutet av 60-talet för att öppna en av Tysklands första pizzerior. Edoardos pizzeria blev succé och tyskarna tog sig snabbt an denna nya matupplevelse. Drygt två decennier senare blev längtan efter Italien för stor. Edoardo flyttade tillbaka till hemstaden Meduno, norr om Venedig, redo för nästa utmaning. Nu skulle drömmen om en egen pizzafabrik gå i uppfyllelse!

Genom hårt arbete lyckades Edoardo tillsammans med sin familj etablera det som idag kommit att bli en av Europas främsta producenter av äkta italiensk premiumpizza. Pizzorna tillverkas enligt konstens alla regler, vilket bland annat innebär att degen får jäsa långsamt med en liten mängd jäst, därefter toppas pizzorna för hand med noga utvalda ingredienser och tillagas slutligen i vedeldad stenugn. Produktionen drivs dessutom av 100% grön energi och vattnet hämtas från de närliggande bergskällorna tack vare närheten till Alperna.