Möt en äkta Fiorelli

Signor Vasco

I den medeltida byn Vinci i Toscana har Signor Vasco tillsammans med sin familj tillverkat pasta ända sedan 1920. Till en början tillverkades pastan i små omgångar och torkades utomhus för att sedan packas i papperskartonger och slutligen levereras personligen av Vasco och hans familj till de omkringliggande byarna.

Tillverkningen har skalats upp men traditionerna och kunskapen har följt med. Idag, ett sekel senare tillverkar Vascos familjeföretag fortfarande pasta av högsta kvalitet. Långt före Vascos började tillverka pasta i den lilla toskanska byn i Florensprovinsen hade byn redan blivit historisk. Det var från denna lilla natursköna by som en av Italiens mest kända invånare, Leonardo Da Vinci, bodde under den italienska renässansen.

Möt en äkta Fiorelli

Signor Nivio

Redan på 60-talet, på de bördiga slättarna intill staden Lucca i Toscana, startade vår leverantör av olivolja, Signor Nivio sitt familjeföretag. Sedan starten har kvalitet stått i fokus i kombination med en stor portion av omsorg och kärlek till framställning av olivolja. Familjen har under de senaste 60 åren handplockat de främsta olivodlarna som de lärt känna personligen för att säkerställa de bästa oliverna så att kvaliteten säkerställs från odling till skörd.

Genom sitt hängivna samarbete med hundratals olivodlare över årens lopp kan de garantera de bästa råvarorna. För familjen har det varit en viktig del i deras arbete att den extra jungfruolivolja som de tappar upp ska leva upp till både traditionen och kvaliteten som Toscana-regionen är känd för runt om i hela världen. Det gynnsamma klimatet och den bördiga marken i Toscana gör regionen optimal för olivodling. Toscana har varit ett centrum för produktion av högkvalitativ olivolja ända sedan 1400-talet.