Skip to main content
Möt en äkta Fiorelli

Signor Pietro

Redan på 40-talet började Signor Pietro att cykla till den lokala fiskmarknaden vid hamnen i Ascoli Piceno för att  sälja dagsfångsten av fisk och skaldjur. Efter några år ersattes cykeln av en bil, en Ford Capri som flitigt användes för att besöka de största marknaderna uppe i norra Italien. Huruvida bilen var särskilt praktisk för ändamålet låter vi vara osagt…

Idag, drygt ett halvt sekel senare ligger Pietros företag kvar i staden där allt en gång började, nära hamnen i San Benedetto del Tronto. Tillverkningen har skalats upp men traditionerna och kunskapen har följt med. Den nuvarande produktionsanläggningen är över 9500 kvm stor och förädlar noga utvalda fisk-och skaldjursprodukter för export världen över.

Möt en äkta Fiorelli

Signor Vasco

I den medeltida byn Vinci i Toscana har Signor Vasco tillsammans med sin familj tillverkat pasta ända sedan 1920. Till en början tillverkades pastan i små omgångar och torkades utomhus för att sedan packas i papperskartonger och slutligen levereras personligen av Vasco och hans familj till de omkringliggande byarna.

Tillverkningen har skalats upp men traditionerna och kunskapen har följt med. Idag, ett sekel senare tillverkar Vascos familjeföretag fortfarande pasta av högsta kvalitet. Långt före Vascos började tillverka pasta i den lilla toskanska byn i Florensprovinsen hade byn redan blivit historisk. Det var från denna lilla natursköna by som en av Italiens mest kända invånare, Leonardo Da Vinci, bodde under den italienska renässansen.

Möt en äkta Fiorelli

Signor Nivio

Redan på 60-talet, på de bördiga slättarna intill staden Lucca i Toscana, startade vår leverantör av olivolja, Signor Nivio sitt familjeföretag. Sedan starten har kvalitet stått i fokus i kombination med en stor portion av omsorg och kärlek till framställning av olivolja. Familjen har under de senaste 60 åren handplockat de främsta olivodlarna som de lärt känna personligen för att säkerställa de bästa oliverna så att kvaliteten säkerställs från odling till skörd.

Genom sitt hängivna samarbete med hundratals olivodlare över årens lopp kan de garantera de bästa råvarorna. För familjen har det varit en viktig del i deras arbete att den extra jungfruolivolja som de tappar upp ska leva upp till både traditionen och kvaliteten som Toscana-regionen är känd för runt om i hela världen. Det gynnsamma klimatet och den bördiga marken i Toscana gör regionen optimal för olivodling. Toscana har varit ett centrum för produktion av högkvalitativ olivolja ända sedan 1400-talet.

Möt en äkta Fiorelli

Signor Pederzini

Vi är otroligt stolta över att en av Italiens främsta producenter av premiumpizza är en del av vår familj.

Signor Pederzini startade företaget 1991 utanför Bologna i norra delen av Italien. Visionen har varit tydlig sedan starten och präglar verksamheten än idag; att tillgängliggöra äkta italiensk pizzatradition utan att tumma på kvalitet.

Tillverkningen har skalats upp men traditionerna och kunskapen har följt med. Idag, flera decennier senare bakar Pederzinis företag fortfarande pizza av högsta kvalitet.

Att baka en riktig italiensk pizza är en konst i sig. Förutom noga utvalda råvaror så krävs en bra grund. Degen får jäsa i lugn och ro i minst 24 timmar för att sedan bakas ut för hand av erfarna pizzabagare, så kallade ”pizzaioli”. Därefter toppas pizzorna för att sedan bakas i riktig vedeldad stenugn, något som kännetecknas av pizzorna unika utseende och smak.

Möt en äkta Fiorelli

La Famiglia Giovanardi

Italiensk gelato är känd över hela världen och familjen Giovanardi har definitivt bidragit till att sätta den italienska glassen på världskartan tack vare deras dedikerade arbete med att tillverka äkta italiensk gelato av högsta kvalitet.

För drygt 30 år sedan öppnade Signor Giovanardi sin egna gelateria i staden Maranello i norra delen av Italien. Den hemgjorda glassen blev snabbt en succé och på kort tid expanderade verksamheten till att leverera till såväl omkringliggande restauranger som butiker och caféer.

Sedan 1995 drivs familjeföretaget av nästa generation beståendes av barnen Andrea och Corrado. Tillverkningen har skalats upp men traditionerna och kunskapen har följt med. Idag, drygt 30 år senare tillverkar familjen fortfarande gelato av högsta kvalitet.

Staden Maranello är även känd för att vara biltillverkaren Ferraris hemstad, en annan italiensk nationalklenod. Ferrari har än idag har sitt huvudkontor i staden.