Har du risotto kvar i kylen? Testa att göra ”Arancini di riso”. Ljuvligt goda risottobollar med fyllda mozzarella.
Ingredienser:
- 1 portion tillagad och kyld risotto
- 50 g Mozzarella
- 1 st ägg, uppvispat
- 1 dl Ströbröd
- 0,5 l Solrosolja eller frityrolja till fritering
Gör så här:
- Dela mozzarellan i mindre bitar.
- Forma bollar av risotton med händerna. Pilla in en bit mozzarella i varje boll.
- Panering: Vänd först risbollarna i ströbröd, sedan i uppvispat ägg och därefter vänd åter igen risbollarna i ströbröd. Låt risbollarna stå i kylskåp cirka 30 minuter före fritering. Det gör att de lättare håller formen under friteringen.
- Fritering: Värm upp oljan till 180 grader i en tjockbottnad stekpanna eller kastrull och fritera risbollarna tills de är gyllenbruna runt om. Lägg de nyfriterade risbollarna på hushållspapper för att låta överflödig olja rinna av.