Skip to main content

Hemmagjord gnocchi med tomatsås. Superenkelt att göra! Med våra varsamt tillagade pastasåser har vi gjort halva jobbet åt dig. I det här receptet har vi valt pastasåsen Napoletana, men välj Arrabbiata för en hetare variant, Siciliana för en krämigare eller Puttanesca för en extra smakrik variant.

Recept för:

  • 4 personer

Ingredienser:

  • 900 g mjölig potatis
  • 3 dl vetemjöl
  • Salt
  • 1 ägg
  • 1 burk Fiorelli Pastasås
  • Olivolja, basilika, parmesan för topping

Gör så här:

  • Skala och koka potatisarna i saltat vatten tills de är mjuka. Skölj av och låt svalna.
  • Pressa potatisen med potatispress och blanda moset med ägg och salt.
  • Tillsätt därefter mjöl och arbeta ihop till en deg.
  • Dela degen i 8 bitar och rulla dem till 1,5cm-tjocka längder. Dela upp längderna till 2-3 cm stora bitar och strö över mjöl. Använd baksidan av en gaffel eller liknande för att räffla dem, så sås kan fångas upp i räfflorna.
  • Värm upp valfri Fiorelli pastasås (vi har valt Napoletana) enligt anvisning.
  • Koka gnocchin i saltat vatten. Gnocchin är klar när de flyter upp till ytan så ta upp dem med en hålslev allt eftersom.
  • Vänd försiktigt ner gnocchin i pastasåsen och blanda.
  • Ringla på lite olivolja och toppa rikligt med riven parmesanost och basilika.
  • Servera direkt!

Produkter från Fiorelli i detta recept

Fiorelli Pastasås Siciliana

Fiorelli Pastasås Napoletana

Fiorelli Pastasås Arrabbiata

Fler recept