Skip to main content

Eller Parmigiana di melanzane, är en klassisk italiensk auberginegratäng med tomatsås, parmesanost och mozzarella. Passar utmärkt både som tillbehör till kött, på buffébordet eller som vegetarisk huvudrätt.

Recept för:

  • 4 personer

Ingredienser:

Tomatsås

  • 2 msk Fiorelli Extra Jungfru Olivolja
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 800 g krossade tomater
  • 1 msk honung
  • 1 kruka färsk basilika
  • salt

Gör så här:

  • Krossa vitlöksklyftorna en aning, men se till att hålla dem hela.
  • Värm upp olivoljan i en stor stekpanna. Fräs vitlök och chili varsamt i oljan utan att de tar färg, ca 10 minuter. Ta upp chilin och vitlöksklyftorna och kasta dem. Se upp för oljestänk!
  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av.
  • Lägg över pastan i stekpannan och strö över persilja. Blanda väl. Smaka av och salta om det behövs.
  • Servera spaghettin rykande het.

Produkter från Fiorelli i detta recept

Fiorelli Olivolja Terre del Sud

Fiorelli Olivolja Terre del Sud Due

Fiorelli Olivolja Terra Italia

Fler recept