Skip to main content

Recept för:

  • 4 personer

Ingredienser:

  • 400 g körsbärstomater, färska
  • 1 st buffelmozzarella
  • 1 dl färsk basilika
  • 3 msk Fiorelli extra jungfruolivolja Terra Italia
  • 4 st skivor surdegsbröd eller lantbröd
  • 1 st klyfta vitlök, skalad och delad
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 0,5 tsk flingsalt

Gör så här:

  • Skär tomaterna och buffelmozzarellan i mindre bitar. Grovhacka basilika. Blanda ingredienserna i en skål tillsammans med olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar.
  • Rosta brödskivorna i en het stekpanna.
  • Skala och dela vitlöksklyftorna.
  • Gnid in det rostade brödet med vitlökshalvorna.
  • Toppa brödskivorna med tomatsalladen och servera.

Produkter från Fiorelli i detta recept

Fiorelli Olivolja Terra Italia

Fler recept