Skip to main content

Cacio e pepe, som helt enkelt betyder ost och peppar på italienska är en klassisk vardagspasta som uppskattas av många. Toppa med nyriven pecorino och nymalen svartpeppar för bästa smakupplevelse!

Recept för:

  • 4 personer

Ingredienser:

  • 400 g lång pasta (ex. Spaghetti)
  • 2 msk svartpeppar (nymortlad eller nymald)
  • 1 dl olivolja
  • 3 dl pastavatten
  • 3 dl pecorino, finriven

Gör så här:

  • Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  • Fräs svartpeppar i en stor stekpanna med olivolja.
  • Tillsätt 2 dl av pastavattnet. Sänk värmen och låt stå.
  • Blanda 2 dl pecorino med resterande 1 dl pastavatten till en smet.
  • Lägg i färdigkokt pasta i pastavattnet med peppar och höj värmen. Rör om i en halvminut och stäng därefter av plattan. Häll på ostsåsen och rör om. Tillsätt mer pastavatten vid behov.
  • Toppa med resterande pecorino och servera direkt.

Fler recept