Cacio e pepe, som helt enkelt betyder ost och peppar på italienska är en klassisk vardagspasta som uppskattas av många. Toppa med nyriven pecorino och nymalen svartpeppar för bästa smakupplevelse!
Recept för:
- 4 personer
Ingredienser:
- 400 g lång pasta (ex. Spaghetti)
- 2 msk svartpeppar (nymortlad eller nymald)
- 1 dl olivolja
- 3 dl pastavatten
- 3 dl pecorino, finriven
Gör så här:
- Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
- Fräs svartpeppar i en stor stekpanna med olivolja.
- Tillsätt 2 dl av pastavattnet. Sänk värmen och låt stå.
- Blanda 2 dl pecorino med resterande 1 dl pastavatten till en smet.
- Lägg i färdigkokt pasta i pastavattnet med peppar och höj värmen. Rör om i en halvminut och stäng därefter av plattan. Häll på ostsåsen och rör om. Tillsätt mer pastavatten vid behov.
- Toppa med resterande pecorino och servera direkt.