Skip to main content

Klassisk italiensk tomatsås! Används som bas i många recept och till pasta.

Recept för:

  • 4-6 personer

Ingredienser:

  • 400 g körsbärstomater, konserverade
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl basilika, färsk
  • 50 g tomatpuré, trippelkoncentrerad
  • 1 tsk strösocker
  • 1,5 dl pastavatten
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här:

  • Finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olivolja i 2-3 minuter på medelhög värme tills den är lätt genomskinlig.
  • Tillsätt tomatpuré och fräs tillsammans med löken i 1-2 minuter.
  • Häll i körsbärstomater, basilika och strösocker, rör om.
  • Låt tomatsåsen sjuda i 25-30 minuter på låg värme.
  • Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Fiorelli Olivolja Terre del Sud

Fler recept