Klassisk italiensk tomatsås! Används som bas i många recept och till pasta.
Recept för:
- 4-6 personer
Ingredienser:
- 400 g körsbärstomater, konserverade
- 0,5 dl olivolja
- 0,5 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 0,5 dl basilika, färsk
- 50 g tomatpuré, trippelkoncentrerad
- 1 tsk strösocker
- 1,5 dl pastavatten
- flingsalt
- nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olivolja i 2-3 minuter på medelhög värme tills den är lätt genomskinlig.
- Tillsätt tomatpuré och fräs tillsammans med löken i 1-2 minuter.
- Häll i körsbärstomater, basilika och strösocker, rör om.
- Låt tomatsåsen sjuda i 25-30 minuter på låg värme.
- Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.