Recept för:
- 2 st bröd
Ingredienser:
- 25 g jäst
- 7 dl vetemjöl special
- 3 dl vatten
- 0,5 dl olivolja
- 2,5 msk honung
- 1,5 msk flingsalt
- 2-3 kvistar färsk rosmarin
- olivolja, till plåten och utbakning
- flingsalt, till plåten och utbakning
Gör så här:
Tillsätt lite av vetemjölet i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i 5 minuter.
Låt degen jäsa till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk i ca 35 minuter.
Sätt ugnen på 220 grader (varmluft).
Häll ut degen på ett mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
Platta ut degarna tills de är ca 1-2 cm tjocka och låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk till dubbel storlek.
Gör små hål i degen med fingrarna och ringla över rikligt med olivolja. Strö över flingsalt och fördela rosmarin över hela degen.
Baka brödet i mitten av ugnen tills det fått en gyllene färg, ca 10 minuter.