Recept för:

  • 2 st bröd

Ingredienser:

  • 25 g jäst
  • 7 dl vetemjöl special
  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl Fiorelli Terre del Sud Extra Vergine di Oliva
  • 2,5 msk honung
  • 1,5 msk flingsalt
  • 2-3 kvistar färsk rosmarin
  • olivolja, till plåten och utbakning
  • flingsalt, till plåten och utbakning

Gör så här:

Rör ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en stor bunke.

Tillsätt lite av vetemjölet i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i 5 minuter.

Låt degen jäsa till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk i ca 35 minuter.

Sätt ugnen på 220 grader (varmluft).

Häll ut degen på ett mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.

Platta ut degarna tills de är ca 1-2 cm tjocka och låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk till dubbel storlek.

Gör små hål i degen med fingrarna och ringla över rikligt med olivolja. Strö över flingsalt och fördela rosmarin över hela degen.

Baka brödet i mitten av ugnen tills det fått en gyllene färg, ca 10 minuter.

Produkter från Fiorelli i detta recept

Fiorelli Olivolja Terre del Sud

Fler recept