Hemmagjord gnocchi med tomatsås. Superenkelt att göra! Med våra varsamt tillagade pastasåser har vi gjort halva jobbet åt dig. I det här receptet har vi valt pastasåsen Napoletana, men välj Arrabbiata för en hetare variant, Siciliana för en krämigare eller Puttanesca för en extra smakrik variant.
Recept för:
- 4 personer
Ingredienser:
- 900 g mjölig potatis
- 3 dl vetemjöl
- Salt
- 1 ägg
- 1 burk Fiorelli Pastasås
- Olivolja, basilika, parmesan för topping
Gör så här:
- Skala och koka potatisarna i saltat vatten tills de är mjuka. Skölj av och låt svalna.
- Pressa potatisen med potatispress och blanda moset med ägg och salt.
- Tillsätt därefter mjöl och arbeta ihop till en deg.
- Dela degen i 8 bitar och rulla dem till 1,5cm-tjocka längder. Dela upp längderna till 2-3 cm stora bitar och strö över mjöl. Använd baksidan av en gaffel eller liknande för att räffla dem, så sås kan fångas upp i räfflorna.
- Värm upp valfri Fiorelli pastasås (vi har valt Napoletana) enligt anvisning.
- Koka gnocchin i saltat vatten. Gnocchin är klar när de flyter upp till ytan så ta upp dem med en hålslev allt eftersom.
- Vänd försiktigt ner gnocchin i pastasåsen och blanda.
- Ringla på lite olivolja och toppa rikligt med riven parmesanost och basilika.
- Servera direkt!