Recept för:

  • 4 personer

Ingredienser:

  • 2 l kallt vatten
  • 2 dl salt
  • 2 kg vongolemusslor/hjärtmusslor
  • 400 g Fiorelli Linguine
  • 0,5 röd chili, hackad
  • 4 klyftor vitlök, hackade
  • 1 knippe färsk bladpersilja, hackad
  • 5 msk Fiorelli extra jungfruolivolja Terre del Sud
  • 250 g färska körsbärstomater
  • 1,5 dl vitt vin
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här:

  • Musslorna kan innehålla rester av sandkorn. Börja därför med att blanda 2 liter kallt vatten med 2 dl vanligt salt. Täck musslorna med saltvattnet och rör om då och då. Låt musslorna ligga i saltvattnet i minst en timme.
  • Häll av saltvattnet och spola musslorna under kallt vatten. Upprepa steg 1 ytterligare en gång och spola därefter musslorna under kallt vatten och kasta bort alla musslor som är öppna eller trasiga.
  • Koka pastan 1 minut kortare än anvisningen på pastapaketet.
  • Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs chili, vitlök och hälften av persiljan.
  • Lägg i tomaterna och fräs ytterligare 4-5 minuter. Tillsätt musslorna och rör om.
  • Slå på vin och lägg på locket och låt koka i ca 2 minuter, eller tills alla musslorna öppnat sig.
  • Vänd ner nykokt pasta i musselkastrullen och låt dra i minst 2 minuter på svag värme under omrörning.
  • Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Avsluta med att strö över resten av persiljan.

Produkter från Fiorelli i detta recept

Fiorelli Pasta Linguine

Fiorelli Olivolja Terre del Sud

Fler recept