Skip to main content

Spaghetti alla puttanesca är en klassisk italiensk pastasås med typiska råvaror som finns i det italienska skafferiet. I pastasåsen finns tomater, vitlök, olivolja, oliver, kapris och sardeller som bidrar med en härlig sälta.

Recept för:

  • 4 portioner

Ingredienser:

  • 400 g lång pasta (ex. Spaghetti)
  • 12 sardeller
  • 2 burkar finkrossade tomater
  • 0,5 dl olivolja
  • 50 g smör
  • 3 klyftor vitlök
  • 150 g svarta oliver
  • 1-2 msk små kapris
  • bladpersilja för garnering
  • salt

Gör så här:

  • Värm upp olivolja i stor kastrull eller djup stekpanna, tillsätt smör och låt det smälta.
  • Lägg i finhackade sardeller och hackade vitlöksklyftor och låt det fräsa i några minuter.
  • Tillsätt krossade tomater, oliver och kapris. Låt såsen puttra på svag värme i ca 30 minuter. Rör om då och då. Smaka av och salta efter smak.
  • Koka spaghettin al dente i rikligt saltat vatten enligt paketets anvisningar, och låt den rinna av i ett durkslag.
  • Rör ner pastan kastrullen eller stekpannan med tomatsås och blanda väl.
  • Servera pastan rykande het, toppad med persilja.

Produkter från Fiorelli som underlättar vardagen

Fiorelli Pastasås Puttanesca

Fler recept